Hemma igen

...efter julfirandet.
Mycket trevliga och "matiga" dagar med ett julbord som kunde konkurrera ut ett ärevärdigt stadshotells dito. Där fanns t o m små fina kroppkakor! Jag tror att nästan allt utom den stekta inlagda sillen var hemtillverkat. Alla bidrog med något så det blev omfattande! Det tog ca en och en halv timme att plocka fram, koka, steka, värma, skiva, vispa och röra, lägga upp och till sist duka bordet, som blev så här fint:



Nya duken, 6 m lång, är på plats på bordet som kan bli ännu längre om ytterligare en klaff fälls upp!

Sonens matrum/kök är som gjort att fira jul eller stora tillställningar i, rymligt ljust och vackert och med gamla vedspisen kvar i ett hörn - perfekt att sätta köttbullar och annat småvarmt på. Julbordet fick ta tid och småpojkarna uthärdade stoiskt! Tomten hade ofantliga mängder klappar med sig, men också då var småbarnen duktiga med att vänta med uppackandet tills alla klappar var utdelade. Populäraste klappen: ett lasersvärd till minstingen. Det blinkade och gnisslade i en överlycklig liten fyraårig Darth Vaders hand. Vi avslutade dagen med frågesport på hembioskärmen  - "Buzz Quiz" - nåja, man ska kanske vara lite snabbare i fingrarna än vad jag är! Och sen, sen blev kvällen 
Juldagen blev promenaddag, titta på "Mamma Mia-filmdag",  fikapåeftermiddagendag (med alla tänkbara kakor) och kvällen blev en spelaspelkväll med mycket sjungande och skratt. Något slags "Så ska det låta"-spel och sedan "Singstar" där vi, som är äldre och inte helt uppdaterade när det gäller  80-, 90- och 2000-talsmusik, inte klarade oss så lysande precis. Och sen, sen blev kvällen.
I morse gratulerades lilla tolvåriga flickbarnbarnet, (här måste jag bli lite partisk) den mest förtjusande lilla 12-åriga flicka som går i ett par skor, superlativerna räcker inte till. Hon håller dessutom på att utvecklas till en liten skönhet - vad månne bliva av henne?!

Nu är vi i hemma igen  - katterna blev glada(?), liten kvällsmåltid är aväten, julklappsfårskinnet utplacerat i soffan, jag ska snart själv placera mig därpå och titta på "På spåret" och kanske inte så mycket mer i dag, vi är ganska trötta.




Det var så vackert i morse när solen började stiga upp över fälten utanför sonens hus
De gamla grindarna till skolan där dom bor såg fantasieggande ut i det vackra ljuset...


God kväll önskar

Skogseva






Kommentarer
Postat av: T

Fiiint med bilder!

väl skrivet!

Nöff

2009-01-10 @ 20:55:08
Postat av: Skogseva

Tack mitt lilla vackerhjärta och puss från farmor "Skogseva"

2009-01-18 @ 12:16:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0