Skivarpsvår

Vårvindarna svepte in över havet i går, bort till Skivarp och fick råkor, kråkor, barn och vuxna att bli lite våryra. Krokusarna stod vidöppna och rosenripsen hade stora knoppar.Rosenrips (Ribes sanguineum) foto

Jag har verkligen ingen aning om varför det inte finns en enda
Ribes sanguineum i vår trädgård, den är ju så tapper där den
står och blommar tidigt, tidigt, doftar så gott och har så vackra
blommor. Dotterns var nästan utslagen.Minsta barnbarnet hade fått dagisförbud eftersom han dagen innan gjorde lite för täta toalettbesök så tisdagen blev en "mormordag" hemma i stället. Vi spelade det fullkomligt mördande trista Lego Star Warsspelet. Trist för att jag inte behärskar det här med "handmanicken", är inte alls tillräckligt snabb i fingrarna. Fyraåringen är däremot mästare! Jag fick nöja mig med att titta på. En tillintetgjord långsammormor.
I förgrunden har vi R2D2 som barnbarnet kallar för "Artedito".


I det blåsiga men vackra vädret gick vi en promenad trots lilla barnets ostadiga mage (den klarade sig) och kikade in i trädgårdarna som översvämmades av krokusar, snödroppar och scilla. I Skivarp är det ett annat klimat än här på åsen - vi ligger ständigt några dagar efter i vårblomning.
Jag drabbades av lust och habegär till "köpe"blommor och såg till att byns blomsteraffär klarade den dagens budget. Det blev gula tulpaner, vita små rosor, svagt gula gerberor, eukalyptusblad, araliablad och något dillaktigt som säkert omgående kommer att barra likt en uttråkad julgran.
Koalan och jag är lika förtjusta i eukalyptusblad,
jag stoppar dem i mina blomvaser, koalan stoppar
dem i munnen.


Tulpanerna sattes hos dottern i hennes mest blomslukande vas nämligen den här:
Aaltovasen kräver minst tjugo tulpaner
för att de ska stå snyggt - men då gör
de det med besked!


På eftermiddagen blev det storebrorhämtning i skolan, spel och matlagning. Spaghetti och köttfärssås är icke så populärt som man skulle tro - om barnen själv får välja blir det nog hellre tacos, hamburgare eller något annat. Spaghettin verkar stendöd  - det som för några år sedan (tjugo sådär) var barns favoriträtt!
Jag gillar pasta, men är i själ och
hjärta en potatismänniska. Den
yngre generationen vet nästan
inte hur man gör när man kokar
potatis...I dag ska vi äta sallad, som maken lagar till. Mumsig mat för en nytränad människa.God middag önskar


Skogseva

Kommentarer
Postat av: Yngsta dottern

Tulpanerna är otroligt vackra... Tack! Och förutom rosenripsen står pärlhyacinter och "vanliga" dito samt påskliljor i knopp därute såg jag i eftermiddagssolen! Och ramslöken har börjat komma till resturanggrannens glädje som snart kan skörda i min trädgård igen - kanske lagom till påsklammet!

2009-04-01 @ 20:55:23
Postat av: Skogseva

Ramslök måste jag nog skaffa lite - kanske gräva upp lite i din trädgård..

Kram

2009-04-01 @ 22:57:10
Postat av: Skogseva

Vid närmare eftertanke... inte ramslök från Skivarp. Då blir det ramslök med snigel och det vill vi inte.

Kram igen

2009-04-01 @ 23:11:43
Postat av: Anita

Också här i Västra Götaland blommar krokusen, även om jag inte har någon. Viporna har synts på fältet här utanför, bofinken och koltrasten sjunger och vi väntar bara på sädesärlan som för oss är det viktigaste vårtecknat. Kram

2009-04-02 @ 08:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0