Trojanska kriget

Kriget är i full gång!

Fienden ska stoppas vid inkörsporten. Fienden ska slås till marken, mejas ned. Om inte det är möjligt ska Fienden åtminstone oskadliggöras. Inte få en chans att sticka sina dödande dolkar i ryggen på mina dokument och filer. Inte ges en möjlighet att sticka fram sitt röda blinkande nylle i min blogg och bland mina bilder. Fienden ska få stånga sitt fula tryne blodigt mot vårt nya antivirusprogram. Stå på dig Norton! Var beredd! Höj din lans för oss och hugg Fienden i småbitar. Hugg ner minsta lilla trojanbaby till meningslösa bokstavskombinationer, slå klorna i varenda mask och sluka den under njutningsfullt tuggande...Trojanskt virus?


Starka, svarta, blanka och stridsdugliga datorn är beredd. Tar emot order och ord från mina fingrar på önskvärt sätt och stoppar fienden i det tysta med hjälp av sina blanka och välslipade vapen.
Ond mot god, blanka vapen, skarpslipade eggar.
(Fast i fallet ovan ser det mer ut som Kendo med träsvärd.
)


Läget på fronten är dock darrigt. Datorn igångsatt men når inte full styrka på grund av dåligt understöd från modemet. Modemet har troligtvis fått en krigsskada och måste kanske ersättas. Under tiden gör det så gott det kan och skickar fram lite svaga signaler då och då till fronten = datorn. Det trådlösa systemet är skjutet i sank och för att fungera kräver min nya stridsmaskin en navelsträng med näring i. Så gärna, kära maskin - den blå kabeln får sitta där bara du mår bra och fungerar!

Blå, nödvändig navelsträng.


Vad bryr jag mig om att tranorna flyger över mig och att bofinken ropar i syrenbuskaget. Rörs jag av att viporna singlar runt i luften som virvlande löv? Ser mina ögon de blå irisarna, känner min näsa doften av de nyplanterade penséerna som länge till kommer att huka och kura ihop sig i sina krukor?

Blåa penséer står i krukorna utanför dörren och hukar i den
snåla vårvinden.Nej, det berör mig icke. Jag har ju min dator. Min nya blanka svarta dator. Min stridsmaskin, min vapendragare, min käre ordförmedlare!Min nya dator!
Tänk att så mycket elände och så många trevligheter
kan överföras till, produceras i och förmedlas med
denna maskin.
På återhörande kära läsare - om än inte i morgon, så när modemet så vill!


Skogseva

Kommentarer
Postat av: Inger

Oj då.......riktigt på krigsstigen.........upp till kamp...

2009-03-23 @ 14:20:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0