Utslag

Det våras - snabbt...


Bokarna skyndar sig att slå ut. Det skirt gröna blir tätar för varje gång  jag kör förbi. Bokarna är sagolikt vackra i motljus, ett vågrätt ljusgrönt flor i solen.

Rabarberna som frodas i den nyligen nedgrävda fårgödseln lovar snar skörd. Om man gör sig liten som en pyssling och kryper in i rabarberdjungeln upptäcker man hur fantastiskt vackra de rosiga sidenglänsande stjälkarna under de krusiga bladen är. En del blad är fortfarande hårt hopvecklade medan andra står som stora skyddande parasoller och döljer allt det rosenröda .

Korallkornellerna som planterades i höstas är färgstämda med rabarberna. Samma röda färg, samma gröna färg. Kornellernas blad har dock en alldeles egen röd ton. Förtjusande när man tittar nära. Tre buskar sattes - snabbväxare som ska bli en rödstammig skärm.

Ljuvligt spretande bruna barnfingrar på nya kaukasiska vingnöten. Liten och buskliknande fortfarande men ska bli stor och ståtlig. Imponerar redan med sina kraftiga grenar. Vacker, blank och småprickig stam. Ett träd som säkert kommer att ta för sig och skicka ut små telningar runt omkring i gräsmattan, den plägar tydligen göra så.  Vi ser fram mot en liten kaukasisk skog...

Våra syrener har också bråttom. Det gäller att skynda sig när vårsolen värmer. Det gäller att visa färg. Bildens syren är otvetydigt lila. Knopparna idag är större än knopparna var i går. Bråttom, bråttom. Ligger steget efter de redan blommande, och alltid tidiga, syrenerna vid domkyrkan i Lund. Sena Romeleåssyrener - skynda på, skynda på, skynda...God middag i vårsolens glans önskar


Skogseva

Kommentarer
Postat av: Inger

Underbart.............och rabarberpaj som är så gott!!

2009-04-23 @ 17:59:31
Postat av: Anonym

Jag kan i alla fall konstatera att det nog inte skulle göra sig med en kaukasisk skog på våra 40 kvadratmeter grönyta. Det får nog räcka med rosen och den som klättrar och som jag bara inte kan komma ihåg vad den heter, men du vet.

Kram

2009-04-23 @ 18:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0