Kvinnorförakt och kungahus

Om vi förflyttar oss ett antal flygtimmar bort hamnar vi i Pakistan. I utvecklingslandet Pakistan finns ett område som heter Swatdalen. I Swatdalen har mängder av skolor förstörts av talibaner i en kampanj mot ickereligiös utbildning. Regeringen har snuskförhandlat sig till vapenvila med talibanerna i utbyte mot att dessa ska få införa sharialagar i området. Talibanerna har lovat att återöppna pojkskolor men förhandlar fortfarande med regeringen om de 200 flickskolor som förstörts. Talibanerna vägra låta flickor gå i skolan längre än till fjärde klass.Talibaner och fundamentalister inom islam är fullkomligt
livsfarliga. De tolkar Koranen på ett för dem passande sätt
.
Kunskap ger insikt vilket säkert inte Allah, men i allra högsta grad talibanerna förbjuder. Kunskap för kvinnor alltså!  Att stänga in kvinnor och flickor bakom slöjor och i okunskap, är ett effektivt sätt att spika fast dem i hemmet.

Kvinnor ska tuktas till tystnad, lydnad och underkastelse. Kvinnor ska inte höras, inte synas. Kvinnor ska hållas tillbaka, inte vistas obeslöjade bland folk, inte uttrycka egna önskemål eller tankar, inte ha egen vilja. En kvinna ska vara mannens okunniga och lydiga redskap. En barnafödandemaskin predestinerad för ett liv i underkastelse om hon är född där talibaner och extremislamister härskar!

Det är avskyvärt och upprörande - måtte vi aldrig få in sådant elände i vårt land. Här kan, ännu så länge, tankar och det talade och skrivna ordet flyga fritt. Undervisningen är tllgänglig för alla. Men akta er ni styrande för att gå med på önskemål från vissa muslimska grupper om att separera pojkar och flickor i skolan. Eller att förbjuda simundervisning och gymnastik för flickor. Här i Sverige har vi integrerade klasser, och simundervisning och gymnastik ska alla delta i. Punkt, slut.
Krigets, förtryckets och det
kvinnofientligas ansikte.

Så har det då eklaterats! De unga tu satt väklädda och välartade i soffan och lät sig utfrågas av journalisterna. Tidigare på dagen hade kungen, drottningen, Victoria och Daniel en egen utsändning från slottet. Man läste innantill i sina papper och deklarerade, på mer eller mindre flytande svenska, hur glada man var över att ta emot, respektive att bli mottagen i "familjen". Nu blir gymägare Daniel från Ockelbo Prins Daniel, hertig av Västergötland. Vad kan man säga, jo, det enda vettiga - skrota kungahuset. Låt de två gifta sig, men låt oss slippa detta odemokratiska statsskick. Som varande republikan har jag heller ingen som helst önskan att vara med och finansiera deras bröllop. Man borde väl i stället öppna ett konto just för ändamålet och låta de som tycker att pengarna går till ett behjärtansvärt ändamål sätta in en slant! Jag föredrar att sätta in min slant till någon som faktiskt behöver den - det gör inte kungahuset!
Bild saknas


 

Republikansk föreningen
har sorg....


 

Jag önskar alla icke kungliga en god kväll.


Skogseva

Kommentarer
Postat av: Yngsta dottern

Det är väl underbart att sagor finns! Askungen fick sin prins och nu får Daniel sin prinsessa. Sedan vill jag väl kanske inte använda skattepengar till bröllopet, det kan slottet nog själv bekosta.

Kram

2009-02-25 @ 16:47:31
Postat av: Hanna

Trevligt att hon hittat en liten man att gifta sig med, men har inte media varit lite väl överambitiösa med bevakningen?! Har det inte hänt något som är viktigare att rikta uppmärksamheten mot? varför inte något om fabrikerna som släpper ut rester från läkemedelstillverkning rakt ut i indiska sjöar där lokalbefolkningen tar sitt dricksvatten? antar att det inte är lika intressant... men som sagt trevligt för henne. :)

2009-02-25 @ 18:39:42
Postat av: Kör Eva

Håller med föregående talare.

Bra skrivit.

På tal om det .........vill du ha mitt kontonummer.....

Okej inte det nej.

Nu ses vi snart Eva .........det ska bli kuuuul.

Kram

Eva

2009-02-25 @ 19:04:55
Postat av: Anita

Talibanväldet behöver jag nästan inte kommentera. Det är gräsligt!

Hörde att regeringen bestämt att finansiera bröllopet. Håller med dig om att det kan kungahuset betala själva. Det hela lär gå löst på minst 10 miljoner.

Kram

2009-02-26 @ 10:08:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0