Fårlördag

Och så var det dags för fårhämtning.

Släpkärra hämtades i arla morgonstund och så for vi iväg till Stehagstrakten där fåren bor. Vi hade blivit lovade ett nytt får i år - inte gamla Selma som blivit bortskämd hos oss och bräkte så fort hon inte blev matad med antingen fint och dyrt hö eller med stora mängder lika dyrt kraftfoder. Vi såg fram mot en ny bekantskap.
En storspov stod på ett fält vid Skarhult. Storspov har jag
inte sett sedan jag bodde på Öland för mer än tjugo år sedan
.


En tacka var klippt och färdigt och invallad i en box av nya vallhunden. Det är inte lätt att se skillnad på får så vi antog att detta var ett för oss nytt får, vårt nya, tysta och tålmodiga får.  Det där vintermagra nyklippta fåret med sina två små vita lamm som stod och väntade på att få komma till himmelriket = vår hage med det saftiga gröna gräset. Betet vid fårens hem var så dåligt så de hade hittills utfodrats med ensilage.
Om betet tryter kan man alltid sätta
ut en vit "snöboll" med ensilage
åt fåren.


Tacka och lamm lastades in i släpkärran och bräkandet var fullkomligt öronbedövande till vi började rulla, då teg de små liven. Hade säkert fullt sjå att hålla balansen på de skumpiga och kurviga småvägarna.
De små åker släpkärra för första gången i sitt liv. Den stora - tja..


Urlastningen hemma blev lite vild innan vi lyckades lotsa in tackan i hagen, lammen följde snällt efter och två sekunder senare betade de tre i hagen. Tackan såg misstänkt hemmastadd ut...

Det tog inte många sekunder förrän både mamma och barn betade...
..och skuttade omkring i det gröna...
...luktade på blommorna...
...betade lite till...
...och lite till - hmm - väääldigt likt gamla bortskämda Selma...
... som visade lammen var vattnet finns. Hur visste hon
det, om hon inte är gamla Selma?
Och till slut lade de sig och idisslade i skuggan av några björkar. Selma och
hennes två lamm.


Att det är Selma vi hämtat hit för tredje året i rad är vi nu tämligen övertygade om. Hennes uppfordrande ansikte känns alltför välbekant och dessutom har hon redan bräkt för att tala om för oss att hon tänker minsann kräva vår ständiga uppvaktning, utfodring, vattning, sällskap. Hon tänker minsann inte finna sig i att sommaren genom nöja sig med att äta gräs, det må vara hur saftigt och klorofyllfyllt som helst - pellets ska det vara! Goa, söta, mumsiga pellets! Ha! vi tänker icke böja oss för Selmas diktatorfasoner, hon ska äta gräs och inget annat, så det så! Hon ska icke segra den istadiga gamla Selma - i år ska vi vara fasta och ståndaktiga!God middag önskar


Skogseva
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Vad kul att fåren kommit :) Lamm är så söta ^.^ hoppas jag får tid att komma ner & hälsa på er och fåren i sommar :) Hälsa alla(katter som människor!)

puss&kram

2009-05-02 @ 18:36:13
Postat av: Anita

Det ska bli roligt att höra hur många dagar som går innan det blir pelletsservering. Ja, nästa vecka går kanske när du är här. Jag längtar efter dig. Kram

2009-05-03 @ 08:42:00
Postat av: Kör Eva

Känns som om jag inte har tid att läsa när det är hägg och syren och allt annat fint det är sol ute.

Kul att läsa om alla fina blommor och om fåren.

De är bara så söta.

Har hittat ett kul ställe som säljer blommor.

Låååångt ut på landet vid något som heter Trä........

Där hade två män massor av växthus och allt kostade ca 16 :-/st förutom pelargonier som kostade 20:-/st-Ha det fint med Selma plus ungar, katter och såklart Johnny.

Kram

Eva

2009-05-03 @ 10:52:51
Postat av: Skogseva

Hanna: Du vet att du är sååå välkommen.Anita: Eftersom vi aldrig hinner prata i telefon är det ju tur att vi får några dagar tillsammans. Jag längtar också.Kör Eva: Nu får du vara snäll och ta reda på vad stället heter! Om några veckor är det dags att komma hit - du och Inger till exempel.

2009-05-03 @ 14:31:30
URL: http://skogseva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0